Blogger news

Blogger templates

1/29/2016

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ...

Την τρίτη σερί ήττα του γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Top 16 της Ευρωλίγκας  με 84-72 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία και πλέον ο αγώνας με την Χίμκι αποκτά χαρακτήρα τελικού.

Η καταστροφική τρίτη περίοδος, η ανυπαρξία των Σπανούλη και Πρίντεζη καθώς και οι 18 πόντοι του Γιουλ και το 11/22 τρίποντα των Ισπανών οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη τρίτη συνεχόμενη ήττα του σε πέντε αγωνιστικές στο Top 16. Και χθες έχασε από τη Ρεάλ, η ήττα από Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ είναι αδικαιολόγητες.  Μοναδική όαση το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Δευτέρα (25/1). Η πρόκριση κινδυνεύει αλλά ο Ολυμπιακός κρατά ακόμη την τύχη στα χέρια του.

Απέναντι σε μια προβληματική Ρεάλ ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων με πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση και δίκαια γνώρισε την ήττα και με καλή διαφορά. Το -12 είναι αρκετά καλό αφού η διαφορά θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς υπήρχαν σημεία που ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στο -20. Οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν μόνο για μια περίοδο, την πρώτη, στην Ισπανία με το Σφαιρόπουλο να κάνει ένα γερό ροτέισον χρησιμοποιώντας 11 παίχτες στο πρώτο δεκάλεπτο.

Οι συχνές αλλαγές δεν φάνηκαν χρήσιμες στη συνέχεια και με τον Πάμπλο Λάσο να βρίσκει τρόπο να εξουδετερώσει τον Βασίλη Σπανούλη, βάζοντας ένα ψηλό πάνω του μπλόκαρε τον Ολυμπιακό. Και μπορεί επιθετικά να μην πήγαινε καλά αλλά υπήρχαν προβλήματα και στην άμυνα. Ο τρόπος που επιλέγει ο Σφαιρόπουλος να παίξει έχει τρωτά στοιχεία που στοιχίζουν στον Ολυμπιακό.  Κάνεις λάθη σε άμυνα και επίθεση; Απλά θα χάσεις! Γιατί δεν έχεις που να στηριχθείς. Επίθεση και άμυνα υπολειτουργούν σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού έγινε αισθητό από το τελευταίο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου και κορυφώθηκε στην τρίτη – καταστροφική – περίοδο της αναμέτρησης και κάπου εκεί η πλάστιγγα έγειρε προς τους Ισπανούς. Βρισκόμαστε περίπου δύο λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου και ο Ολυμπιακούς είναι μπροστά με 29-33 και κάπου εκεί έπαθε το πρώτο μπλακ άουτ και η Ρεάλ με σερί 12-2 πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 41-35. Οι «ερυθρόλευκοι»  ήλεγχαν το ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά ένα γενικό μπλακ άουτ βοήθησε τους  Ροντρίγκεθ και Γιουλ  να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +16 (56-40) στο 27’ και με επιμέρους διαφορά 27-7 υπέρ των Ισπανών φυσικά!

Το μοναδικό θετικό στοιχείο της χθεσινής αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό η επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι και το γεγονός ότι προσπάθησε να αντιδράσει. Ο Ολυμπιακός έχει σφυγμό και αν έμπαιναν καλάθια στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, εκεί που έβγαζε καλές άμυνες, ίσως βλέπαμε άλλο ματς.

Η ομάδα έχει πρόβλημα και ο Σφαιρόπουλος καλείται να το λύσει και φυσικά να βρει κάτι για τη θέση «4» που η αδυναμία του Ολυμπιακού φωνάζει. Ο αγώνας με την Χίμκι είναι τελικός και πρέπει να κερδηθεί διαφορετικά ο αποκλεισμός θα είναι το αναμενόμενο σενάριο. Οι δύο μη αναμενόμενες ήττες από Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ μπορεί να κοστίσουν στον Ολυμπιακό αλλά αυτό θα το κρίνει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου