Blogger news

Blogger templates

2/23/2017

Άλωσε την Άγκυρα και πέταξε για τους «16»




Με μια ουσιαστική εμφάνιση, κυρίως στο β΄ημίχρονο, ο Ολυμπιακός γκρέμισε το κάστρο της Οσμανλίσπορ επικρατώντας με 3-0 και προκρίθηκε στους «16» του Europa League.


Μέτριο το παιχνίδι στο α΄ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό με τον Ντα Κόστα να σουτάρει αλλά τη μπάλα να φεύγει άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» μπλοκαρίστηκαν στη συνέχεια με την Οσμανλίσπορ να κλείνει το χώρο και να οδηγεί τον Ολυμπιακό σε βαθιές μπαλιές. Οι Τούρκοι είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 18΄με τον Μπιφουμά να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, να σουτάρει αλλά το Μποτία να επεμβαίνει σωτήρια, τον Γουεμπό να γίνεται αποδέκτης της μπάλας αλλά το πλασέ  του να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Λεάλι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό όπου στο 47ο λεπτό άνοιξε το σκορ με πλασέ του Ανσαριφάρντ έπειτα από κόρνερ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το μομέντουμ της αναμέτρησης με τους Τούρκους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα με τον Ρεγκατέν να σουτάρει στο 53΄και τον Λεάλι να διώχνει εντυπωσιακά. Στο 70΄ο Φορτούνης έδωσε στον Ανδρούτσο που χόρεψε τον αντίπαλο του έκανε τη σέντρα και ο Ελιουνούσι με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών. Στο 79’ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το τρίτο γκολ όταν Σεμπά – Φορτούνης και Ανσαριφάρντ συνδυάστηκαν υπέροχα αλλά ο τερματοφύλακας των Τούρκων κράτησε το 2-0. Η Οσμανλίσπορ προσπαθούσε να πετύχει κάποιο γκολ αλλά όταν χρειάστηκε ο Λεάλι δήλωσε παρών. Η πρόκριση του Ολυμπιακού κλείδωσε στο 86΄όταν ο Ανσαριφάρντ έκανε το 3-0.

Κάνοντας μια ουσιαστική και αποτελεσματική εμφάνιση ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους «16» του Europa League και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στην αυριανή κλήρωση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Οσμανλίσπορ: Καρτσεμάσκας, Βρσάγεβιτς, Κουρουτσκού, Προχάτσκα, Πίντο, Τσακιράν (Γκιουβέν), Εν΄Ντιάγ, Μαχέρ, Ρεγκατέν (75΄Ντελάρζ), Μπιφουμά, Γουεμπό

Ολυμπιακός: Λεάλι, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Σισοκό, Μάρτινς (65΄λ.τρ. Ανδρούτσος), Ρέτσος, Φορτούνης (86΄Ρομαό), Σεμπά, Ελιουνούσι (81΄Μανθάτης), Ανσαριφάρντ


Κίτρινες: 67΄Μάχερ, 93΄Μπιφουμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου