Blogger news

Blogger templates

10/23/2016

"ΣΕΡΒΙΚΗ" ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟ 90' + 6'


Σε ένα επεισοδιακό αλλά ταυτόχρονα χορταστικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός κάταφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να επικρατήσει με 2-1 του μαχητικού ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.


Σε ένα ντέρμπι που έσπασε καρδιές και τα νεύρα των φιλάθλων και οπαδών ο Δικέφαλος του Βορρά δεν μάσησε και μπήκε για να σκοτώσει τον Ολυμπιακό αλλά από τη μια ο Βαρέλα του έδωσε το προβάδισμα και ισοφάρισε το δικό του τέρμα και από την άλλη το κεφάλι του Μιλιβόγιεβιτς έδωσαν το τρίποντο στον Ολυμπιακό στο 90' + 6'. Έναν Ολυμπιακό που πέτυχε μια σπουδαία νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, ανέβηκε στην κορυφή και είναι πλέον στο +7 από τους Θεσσαλονικείς. 


Αυτόχειρας ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαρέλα. Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 6ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με τον Βαρέλα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο από κοντά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αιφνιδίασαν και εγκλώβισαν τον Ολυμπιακό που αδυνατούσε να βγάλει φάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καθαρό μυαλό, έκαναν αρκετά λάθη στην άμυνα, η αριστερή τους πλευρά έμπαζε (Βιάνα εκτός αγώνα) και η μάχη του κέντρου είχε χαθεί. Απείλησαν μόνο μια φορά την εστία του Γλύκου με ένα σουτ του Ελιουνούσι με τον Έλληνα τερματοφύλακα  να αποκρούει. Ο Ολυμπιακός έφτασε στη ισοφάριση όμως στο 25ο λεπτό με τον Φορτούνη να δίνει στον Ιντέγιε, εκείνον να σεντράρει και τον Βαρέλα να μπερδεύεται και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου. Ένα ημίχρονο χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό με πολλά φάουλ, τέσσερις κίτρινες και κοκορομαχίες ανάμεσα σε Ροντρίγκες και Φιγκέιρας στις καθυστερήσεις.

Με εφτάλεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο λόγω των καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού με τον Αρετόπουλο να προειδοποιεί ξανά για διακοπή. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ με τον Κάμπο να βγαίνει στο 61΄στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ. Ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει στροφές και να πιέζει τον αντίπαλο του. Στο 79΄ο Γλύκος έσωσε την εστία του στο σουτ του Ελιουνούσι αρχικά και στην προσπάθεια του Ιντέγιε που ακολούθησε. Δύο λεπτά αργότερα ο Γλύκος κράτησε το 1-1 στην κεφαλιά του Μποτία. Τα λεπτά περνούσαν και η ισοπαλία ήταν ορατή (και δίκαιη) αλλά στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ με κεφαλιά του Μιλιβόγιεβιτς κάνοντας το 2-1. 

Κάπου εκεί, συγκεκριμένα 2,5 λεπτά πριν το φινάλε, η ατμόσφαιρα χάλασε με τους φίλους των «ερυθρολεύκων» να πετούν καπνογόνα και η ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική, τον Βλάνταν Ίβιτς να καλεί τους παίκτες του να βγουν από το γήπεδο και τον Αρετόπουλο να διακόπτει το ματς προσωρινά. Λίγα λεπτά αργότερα η ατμόσφαιρα καθάρισε, οι παραίτητες συστάσεις έγιναν και ο Αρετόπουλος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο αλλά ο ΠΑΟΚ ακόμη το σκεφτόταν. Εν τέλει ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να παιχτούν τα εναπομείναντα 2,5 λεπτά. Η μπάλα δεν μπήκε στο πλεκτό και ο Ολυμπιακός πήρε μια δύσκολη νίκη απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που τον κοίταξε στα μάτια και πάλεψε για το καλύτερο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Φιγκέιρας, Βιάνα (46΄Ελαμπντλαουί), Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης (90’ + 10’ Καμπιάσο), Σεμπά, Ελιουνούσι, Μάρτινς, Ιντέγιε (85΄Καρντόσο)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς (81΄Κρέσπο), Μάτος, Βαρέλα, Κάμπος, Ροντρίγκες, Κάνιας (46΄Χαρίσης), Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Σάχοβ (74΄Μπεσεβάρ), Αθανασιάδης

Κίτρινες: 42΄Βιάνα, 44΄Μιλιβόγιεβιτς, 45΄+ 2’ Φιγκέιρας, 88΄Μποτία /32’ Κάνιας, 45’ + 2’ Ροντρίγκες.


Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου