Blogger news

Blogger templates

2/29/2016

Στραματσιόνι VS Αναστασίου σημειώσατε Χ


Πού οδεύει ο Παναθηναϊκός; Τι σκέφτεται, τέλος πάντων, αυτός ο Στραματσιόνι;

Για πέμπτο συνεχόμενο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έμεινε μακριά από τη νίκη γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από την κατώτερη ΑΕΚ και σε ενδεχόμενη ήττα από τον Ολυμπιακό στις 13 του Μάρτη θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της περιόδου 1998 – 1999.

Ένα ακόμη άσχημο αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό που συνοδεύτηκε από μια μέτρια εμφάνιση, τα πειράματα του Ιταλού κόουτς και την απογοήτευση του κόσμου.

Οι «πράσινοι» μπορεί να έψαχναν τα πατήματα τους στο πρώτο 20λεπτο του ντέρμπι και να μην μπορούσαν να αναπτυχθούν αλλά η συνολική τους εικόνα ήταν ανώτερη από του αντιπάλου τους. Η ΑΕΚ είχε σε κακή μέρα το κέντρο της και πήρε το τρίποντο χάρη στην παιδική ενέργεια του Βλαχοδήμου και την ευστοχία του Βάργκα. Δε δίνεις δύο ευκαιρίες στο δολοφόνο γιατί είναι σίγουρο ότι θα σε σκοτώσει!

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος χθες αλλά ο Στραματσιόνι φρόντισε να τον σκοτώσει και πάλι με τις επιλογές του. Εγώ θα σταθώ σε μια κυρίως, τη διατήρηση του Εσιέν για 75 λεπτά. Ο Γκανέζος άσος δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο χθες, ήταν ένα σχετικά απόλυτο μηδέν και ανασταλτικά και επιθετικά. Η ΑΕΚ είχε πρόβλημα στο κέντρο και ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. Δε θα αναφερθώ στη χρήση του ανέτοιμου Μαμούτε, ο Λέτο πόσο πιο ανέτοιμος μπορεί να είναι;

Στον Παναθηναϊκό υπάρχει πρόβλημα και ο Στραματσιόνι πρέπει να το λύσει. Η χρονιά δεν τελείωσε και αν το «τριφύλλι» συνεχίσει έτσι η νέα αγωνιστική περίοδος θα ξεκινήσει πιο νωρίς από ότι περιμένει.

Ο Στραματσιόνι, όπως φαίνεται, ακόμη ψάχνεται και δοκιμάσει όλο το υλικό που διαθέτει, επιλογές δικές του και μη. Δε θέλει να αδικήσει κανέναν και αυτό φάνηκε και από τη χρησιμοποίηση του ανέτοιμου Μαμούτε στο παιχνίδι. Δοκιμάζει το υλικό του θέλοντας να δει και να αποφασίσει ποιους θα κρατήσει και με ποιους θα δουλέψει την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Θεωρεί ότι έχει πάρει λευκή επιταγή για φέτος και θα κριθεί την επόμενη χρονιά. Οι καλές σχέσεις με τον πρόεδρο και η υπογραφή του στο συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση χρόνου νομίζει ότι θα τον κρατήσουν στην άκρη του «πράσινου» πάγκου.

Αμ δε! Ας ρωτήσει και τον Αναστασίου, γιατί στη σύγκριση μεταξύ τους αναδεικνύονται ισόπαλοι. Ίσως, μάλιστα, ο Αναστασίου να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα αφού πίκρανε τον κόσμο με τους αποκλεισμούς από Μπριζ και Γκαμπάλα (Ευρώπη) ενώ ο Ιταλός μετρά χαστούκια εντός συνόρων και έναν αποκλεισμό από τον Ατρόμητο και χωρίς να πετύχει γκολ η ομάδα.

Τα αρνητικά αποτελέσματα μαζεύονται και θα αρχίσουν να βαραίνουν τον Στραματσιόνι. Θα θεωρηθεί ότι έβαλε και εκείνος το λιθαράκι του σε μια πικρή σεζόν για το «τριφύλλι». Και μπορεί η διοίκηση να τον εμπιστευτεί και να θελήσει να τον κρατήσει αλλά την τελική απόφαση θα την πάρει ο κόσμος. Ας του εξηγήσουν ότι τους προπονητές από τον Παναθηναϊκό τους διώχνει ο κόσμος. Αν δεν κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων οι πιθανότητες να μείνει είναι ελάχιστες και αν μείνει δύσκολα θα μπορέσει να προσφέρει γιατί η πίεση είναι μεγάλη. Ας ρωτήσει τον Αναστασίου, ξαναλέω.


Ο Ιταλός οφείλει να λάβει υπ΄όψιν του το σαφέστατο μήνυμα του κόσμου (τον γιούχαραν στο ματς με τον ΠΑΟΚ) και να ζυγίσει τις επιλογές του. Η χρονιά δεν τελειώσε, έχει δρόμο ακόμη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου