Blogger news

Blogger templates

12/22/2015

ΚΟΝΤΟΝΗΣ: "Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί ή να κλείσει τα μάτια σε επιθέσεις που δέχονται αθλητικοί συντάκτες.."


Ως πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης έθεσε την ελευθεροτυπία ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα πως η μη ισονομία των ομάδων εντός αγωνιστικού χώρου θα σταματήσει.

Στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κάνοντας έναν απολογισμό της 10μηνης παρέμβασης της Κυβέρνησης στα αθλητικά δρώμενα.

Ο κ. Κοντονής ευχαρίστησε τους αθλητικούς συντάκτες με τη βοήθεια των οποίων έγινε σοφότερος και μίλησε για την ανισότητα που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα μεταξύ των ομάδων θέτοντας ως στόχο να βάλει ένα stop σε αυτή την κατάσταση. Φυσικά τόνισε ότι θα περιμένει από τα αρμόδια να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου αλλά σε περίπτωση που δε γίνει αυτό τότε η Κυβέρνηση θα παρέμβει.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Την κρίσιμη περίοδο που η Κυβέρνηση έφερνε προς ψήφιση τον νόμο που τελικώς ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, πολλοί αθλητικοί συντάκτες μας βοήθησαν να γίνουμε σοφότεροι, είτε με την κριτική τους, είτε με καλόπιστες παραινέσεις. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί ή να κλείσει τα μάτια σε επιθέσεις που δέχονται αθλητικοί συντάκτες, είτε στοχοποιούμενοι, είτε δεχόμενοι βίαιες επιθέσεις. Κάτι τέτοιο πλήττει τον πυρήνα του πολιτεύματός μας, μέρος του οποίου είναι η ελευθεροτυπία. Αν κάποιοι σ’ αυτόν τον τόπο δεν έχουν συνηθίσει την κριτική, τότε θα πρέπει να ασχοληθούν με άλλα πράγματα κι όχι με τα κοινά.

Πάντα μιλώ με τη γλώσσα της αλήθειας και ειλικρίνεια. Σήμερα, κυριολεκτικά, με την ψήφιση από τη Βουλή της τροποποίησης της στελέχωσης του διαιτητικού δικαστηρίου, ολοκληρώνεται ένας κύκλος. Ένας κύκλος που είχε να κάνει με την παρέμβαση της Πολιτείας στα ζητήματα του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Έχω την εντύπωση πως μετά από 10 μήνες, ακόμα κι αυτοί που μας επιτίθονταν με σφοδρότητα, με ιδιαίτερη λεκτική βιαιότητα, έχουν αντιληφθεί πως η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να στελεχωθεί το διαιτητικό δικαστήριο με τακτικούς δικαστές λειτούργησε θετικά. Θέλω να καλέσω τους πάντες να τοποθετούνται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα έναντι των αποφάσεων που εκδίδουν οι τακτικοί δικαστές, διότι είναι επαγγελματίες δικαστές, δεν άγονται και δεν φέρονται. Επιτελούν το καθήκον τους βάσει του νόμου και της συνείδησής τους. Δεν λέω πως δεν θα γίνουν λάθη, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και δευτεροβάθμια όργανα.

Παρά αυτή την προσπάθεια να υπάρξει εξυγίανση μέσω των τακτικών δικαστών στα Πειθαρχικά Όργανα, σύννεφα πέφτουν βαριά πάνω απ’ το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γιατί ακόμα συναντάμε περιπτώσεις βίας στα γήπεδα και περιπτώσεις που συνιστούν κατάφωρη αδικία εκ μέρους διαιτητών που είναι οι άρχοντες των αγώνων. Για την Κυβέρνηση και για κάθε καλόπιστο πολίτη είναι πιθανόν οποιοσδήποτε διαιτητής να κάνει λάθος, όσον αφορά τη διεξαγωγή ενός αγώνα. Στην κρίση του πάνω σε συγκεκριμένες φάσεις. Δεν είναι όμως ανεκτό, άλλοι διαιτητές να εφαρμόζουν τον κανονισμό του ποδοσφαίρου και άλλοι να μην τον εφαρμόζουν. Αυτό συνιστά κατάφορη παραβίαση της ισονομίας. Και χωρίς ισονομία δεν μπορούμε να έχουμε ομαλό πρωτάθλημα και φιλάθλους που θα προσέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους για να δουν ένα ματς. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να πω πως αυτή η κατάσταση θα σταματήσει.

Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει μέτρα, όπως πήρε τον Μάιο, να πάρει όλες εκείνες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτή η παθογένεια. Ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε εμείς σε αυτές τις πρωτοβουλίες και να τις πάρουν τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου. Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτά που συμβαίνουν, τότε η Κυβέρνηση θα επέμβει προς όφελος τριών παραγόντων. Για τους επιχειρηματίες που επενδύουν στο ποδόσφαιρο χωρίς να προσπαθούν να επηρεάσουν άλλες καταστάσεις, να επενδύουν μόνο και αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Για τους αθλητές που θέλουν να εργάζονται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους και τρίτον για τους φιλάθλους χωρίς να διακινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.


Θεωρώ και είναι στόχος της Κυβέρνησης ότι τα πράγματα πρέπει να διορθωθούν. Αν μέχρι σήμερα κάποιοι είχαν αντιληφθεί πως πρέπει να παρεμβαίνουν σε ένα πλαίσιο «πελατειακού κράτους» που ‘χε διαμορφωθεί άδικα τα προηγούμενα χρόνια και που πληγώνει τον πολιτισμό μας με μια συνεχή διαπλοκή της εξουσίας και των συμφερόντων, τότε η Κυβέρνηση στέκεται σε απόσταση έναντι όλων. Δεν ευνοούμε κανέναν ούτε κατατρέχουμε αδίκως κανενός. Οι επιχειρηματίες έχουν λόγο στον τομέα του επιχειρείν και πουθενά αλλού στο ποδόσφαιρο. Παρά τις επιθέσεις που δεχθήκαμε, καταλήξαμε σε αυτό που είχαμε προγραμματίσει να ψηφίσει η ελληνική βουλή. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε.


Έχουμε μπροστά μας νέα παιδιά που δεν είναι δυνατόν να γίνονται έρμαια επιχειρηματικών συμφερόντων τα οποία εκμεταλλεύονται για ξένους λόγους. Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων σας. Αυτό το λέω ουσιαστικά και από καρδιάς. Όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού. Είμαστε σίγουροι πως κάνουμε το σωστό, διότι οι επιθέσεις που δεχόμαστε από διαφορετικούς κύκλους, μας πείθει πως κάνουμε σωστά το έργο μας. Έργο που ισονομία. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε, πιστεύουμε πως θα πετύχουμε με εσάς συμπαραστάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου