Blogger news

Blogger templates

12/22/2015

ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΡΟΚ ΜΠΑΛΑ..ΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει κατηγορηθεί για πολλά - στημένα παιχνίδια, ανύπαρκτο θέαμα και ενδιαφέρον, κακή ποιότητα γηπέδων, καθόλου καλό ποδόσφαιρο - αλλά δεν παύει να είναι μια καλοκουρδισμένη κιθάρα που ο καθένας μας θέλει να παίξει.

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Super League ολοκληρώθηκε με ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις. Μάρκο Σίλβα, Κώστας Φορτούνης, Ολιβιέ Μπουμάλ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είναι ίσως τα κυριότερα πρόσωπα του πρώτου γύρου.


Ο Μάρκο Σίλβα έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ικανότατη ομάδα που δε φοβάται και κοιτά κάθε αντίπαλο στα μάτια. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει αλλάξει τη νοοτροπία του. Οι παίχτες του ξέρουν που πατάνε μέσα στο γήπεδο, υπάρχει ένα πλάνο, αρχή μέση και τέλος σε κάθε προσπάθεια. Ξέρει που κινείται ο καθένας και ποιος είναι ο στόχος του. Αυτό ο Ολυμπιακός το οφείλει στον Πορτογάλο τεχνικό που έχει καταφέρει να περάσει τη φιλοσοφία του στους παίχτες και είναι σεβαστός από όλους. Υπάρχει αρμονία στα αποδυτήρια και αυτό βγαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το 14/14  (εκκρεμεί ακόμη η υπόθεση του ντέρμπι) άλλωστε δεν είναι τυχαίο. Το ελάττωμα του φετινού Ολυμπιακού οι διακυμάνσεις στην απόδοση του. Λύνεται, όμως…


Ο Κώστας Φορτούνης είναι ένας από τους παίχτες του Ολυμπιακού που έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. ο 23χρονος άσος άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Σίλβα και έχει καθιερωθεί στην ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων». Προσφέρει στο αμυντικό και κυρίως στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι. Έχει σημειώσει ήδη 12 γκολ και έχει μοιράσει 9 ασίστ, οι τρεις μάλιστα στην Ευρώπη.


Δεν ξεχώρισε μόνο ο Ολυμπιακός. Πανιώνιος και ΑΕΚ έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον α’ γύρο. Ο Πανιώνιος αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα εκτός γηπέδου αλλά ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο. Βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα και αν συνεχίσει η θέση στα play off είναι εξασφαλισμένη. Το πρόσωπο που ξεχωρίζει ο Ολιβιέ Μπουμάλ, ένας από τους βασικούς συντελεστές της όλης προσπάθειας του φετινού Πανιωνίου.


Η ΑΕΚ μπορεί να έχει μια μέτρια απόδοση και να άλλαξε προπονητή αλλά βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Η Ένωση έκανε come back φέτος στο πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής και κοντράρει τους μεγάλους στα ίσα. Αν δεν σκόνταφτε στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Λεβαδειακό (1-2) τώρα θα είχε εδραιωθεί στη δεύτερη θέση.

Βέβαια, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν είναι και στα καλύτερα τους. Οι «πράσινοι» δεν έχουν σταθερή απόδοση, κάνουν μέτριες έως κάκιστες εμφανίσεις , άλλαξαν προπονητή και πλέον προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους στο νέο σύστημα του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση. Αλλιώς ξεκίνησε και άλλο αναζητά πλέον. Ίσως κάτι να κάνει ο Σαββίδης και να διορθωθούν τα πράγματα.


Όπως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις έτσι και το ελληνικό πρωτάθλημα έχει μια ευχάριστη και μια δυσάρεστη πλευρά. Το θέαμα αναζητάτε με τα κιάλια, οι ομάδες παίζουν κατά διαστήματα και αν καλό ποδόσφαιρο και οι χούλιγκανς κάνουν βόλτα στα γήπεδα ανενόχλητοι. Λεωφόρος και Περιστέρι, τα παραδείγματα….


Ευχή: Το 2016 ας φέρει ένα καλύτερο θέαμα και ας δώσει ένα νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου