Blogger news

Blogger templates

1/10/2017

Αλλάζει τρόπο διεξαγωγής το Παγκόσμιο Κύπελλο!


Ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο και το Παγκόσμιο Κύπελλο αφού εγκρίθηκε η πρόταση του Τζιάνι Ινφαντίνο για διοργάνωση με 48 ομάδες.

Νωρίτερα στη Ζυρίχη το Συμβούλιο που κλήθηκε να ψηφίσει το τρόπο διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2026 επέλεξε την πρόταση του νυν προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Στο τραπέζι υπήρχαν πέντε εναλλακτικοί τρόποι για τη διεξαγωγή αλλά στο Συμβούλιο άρεσε το σχέδιο Ιφαντίνο και έτσι από το 2026 το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξάγεται με τη συμμετοχή 48 ομάδων.

Το εν λόγω σχέδιο δεν περιλαμβάνει μόνο την αύξηση του αριθμού των ομάδων από 32 σε 48 αλλά περιέχει και αλλαγές και στη φάση των ομίλων.

Στη φάση των ομίλων θα υπάρχουν 16 όμιλοι που θα αποτελούνται από τρεις ομάδες και την πρόκριση θα παίρνουν εκείνοι που θα τερματίζουν στις δύο πρώτες θέσεις. Επιπλέον, το ενδεχόμενο της ισοπαλίας δεν θα υπάρχει αφού θα πρέπει στα παιχνίδια να υπάρξει οπωσδήποτε νικητής.

Ο στόχος του προέδρου της FIFA είναι η αύξηση του θεάματος και κατά συνέπεια και η αύξηση των εσόδων από τους χορηγούς.

Η πρόταση του Ινφαντίνο στηρίχθηκε από τις μικρότερες δυνάμεις, όπως η Αφρική και η Ασία, και όχι τόσο από τις μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου, τη Γερμανία και την Αγγλία.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου