Blogger news

Blogger templates

10/24/2016

ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ Ή ΜΗΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΟΚ;


Μισή μέρα έχει περάσει από το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου στο Φάληρο και έχουν βαλθεί όλοι να καταστρέψουν ένα όμορφο αγωνιστικά παιχνίδι με σενάρια επιστημονικής φαντασίας και ανθρώπινων λαθών.

Είναι ένα από τα πιο «άγρια» παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος αφού το μίσος των οπαδών των δύο συλλόγων καλά κρατεί και τα στελέχη των ομάδων φροντίζουν να το μεγεθύνουν. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι, αποτελούν ένα ζευγάρι που μας απασχολεί πάντα με κακό τρόπο και που δίνει στη διαιτησία πάντα τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμη και χθες που αντί να χαιρόμαστε που γίναμε θεατές ενός όμορφου παιχνιδιού που ήταν γεμάτο ενέργεια, ένταση, πάθος και κυρίως φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες συζητάμε για το οφσάιτ του Ιντέγιε, μια κόκκινη (;) του Μιλιβογιέβιτς, ένα δολοφονικό τάκλιν, το βοηθό του Μπέντο που δέχθηκε λεκτική επίθεση ή επιτέθηκε ο ίδιος λεκτικά στο Ίβιτς και τα λοιπά. Χάσαμε την ουσία, ε;

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναμετρήθηκαν χθες το βράδυ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τους ερυθρόλευκους να είναι πιο τυχεροί και πιο αποτελεσματικοί και να παίρνουν το τρίποντο. Μια νίκη που έφερε την ομάδα του Πάουλο Μπέντο στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και στο +7 από τον ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» (αν και είναι νωρίς ακόμη) έχουν βάλει και αυτό το πρωτάθλημα στο δρόμο προς τον Πειραιά. Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έχει βρει τα πατήματα του μέσα στο γήπεδο, να μην έχει σταθερή απόδοση και ο Μπέντο να αλλάζει τα αριστερά μπακ σαν καραμέλες (7 πρόσωπα έχει αλλάξει) αλλά η ομάδα καταφέρνει και κερδίζει. Βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος και θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί όσο οι άλλοι μνηστήρες ζαλίζονται και μόνο στην ιδέα ότι θα ανέβουν εκεί.

Το όπλο της; Η έδρα. Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»! Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός είναι αήττητος εδώ και δύο χρόνια. 28 σερί νίκες μετρά μέσα σε αυτό με τον Άγγελο Αναστασιάδη και τον ΠΑΟΚ του 2014 να τον κερδίζει τελευταία φορά. Τη στιγμή που οι άλλοι μνηστήρες του τίτλου μετράνε ήδη απώλειες εντός έδρας. Όπως λένε το «Καραϊσκάκης» γέρνει. Πράγματι μπορεί να ισχύει αφού ο Ολυμπιακός με τον κόσμο στο πλευρό του μοιάζει ανίκητο θηρίο.

Ο κόσμος ήταν εκεί αλλά για να μπει η μπάλα στο πλεκτό έπρεπε να κάνουν κάτι και οι ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός, κακά τα ψέματα, ήταν χώμα στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχε βρει τις ισορροπίες του, έκανε πολλά λάθη στην άμυνα, με την αριστερή πλευρά να μπάζει και τον Βιάνα να εξελίσσεται σε σύμμαχο του αντιπάλου. Ανύπαρκτος ο Βιάνα και πήρε και κίτρινη. Η μεσαία γραμμή είχε νικηθεί από τον ΠΑΟΚ και εάν δεν έχεις άμυνα και κέντρο τι να σου κάνει η επίθεση; Και όμως έκανε! Ο Ολυμπιακός δεν έκανε επισκέψεις στην εστία του Γλύκου στο πρώτο μέρος αλλά σε μια φάση ο Φορτούνης βρήκε όμορφα τον Ιντέγιε στην περιοχή και εκείνος σέντραρε προς την εστία με τον Βαρέλα να μπερδεύεται και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ισοφαρίζοντας για τον Ολυμπιακό. Από εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματα τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο.

Αυτό άλλαξε στο δεύτερο μέρος όταν ο Μπέντο έβγαλε τον Βιάνα και πέρασε τον Ομάρ Ελαμπντλαουί ο οποίος παρά την απουσία του όχι μόνο ήταν καλύτερος του Βιάνα αλλά διόρθωσε τα πράγματα στην αριστερή πλευρά της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε, ανέβασε στροφές και απειλούσε την εστία του Γλύκου με τον Έλληνα τερματοφύλακα να φαντάζει ανίκητος. Στο 90’ + 6’ μια κεφαλιά του Μιλιβόγιεβιτς τον νίκησε και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Πειραιά.

Μιλιβόγιεβιτς. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής αναμέτρησης. Όχι μόνο για το γκολ που λύτρωσε τον Ολυμπιακό και ξεσήκωσε τον κόσμο αλλά και γα το κόψιμο στη φάση του Ροντρίγκες. Ο Σέρβος μέσος έχει βελτιωθεί αρκετά τη φετινή περίοδο, βοηθάει ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό, είναι πιο ώριμος στις επιλογές του και έχει όλα τα προσόντα να εξελιχθεί σε ηγέτη.

Ο Ολυμπιακός νίκησε αλλά ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του. Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε απρόσμενα (δεδομένου της εικόνας που έδειξε με την Καραμπάχ) πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Βαρέλα μόλις στο 6ο λεπτό. Είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, αιφνιδίασε και κατάφερε να εγκλωβίσει τον Ολυμπιακό. Δημιουργούσε φάσεις μπροστά από την εστία του Καπίνο αλλά χωρίς να βάζει τη μπάλα στο πλεκτό. Ο ΠΑΟΚ ήταν άστοχος και το πλήρωσε στο τέλος. Οι παίχτες του Βλάνταν Ίβιτς αδυνατούσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο ενώ ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο. Οι ευκαιρίες χανόταν και το γκολ δεν ερχόταν. Όταν δεν βάζεις γκολ, θα δεχτείς, έτσι λέει ο νόμος του ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο αποφασισμένος, έπαιξε καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, με το πρώτο ημίχρονο να του ανήκει ολοκληρωτικά αλλά δεν είχε ουσία. Δεν μπορούσε να σκοράρει και αυτό δεν έγινε μόνο στο χθεσινό παιχνίδι αλλά συμβαίνει συχνά. Ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Ίβιτς και μάλιστα σύντομα. Θέλει γκολτζή για να παίρνει αποτελέσματα. Η ουσία του ποδοσφαίρου, άλλωστε, βρίσκεται στο γκολ και σε αυτό το σημείο ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται.

Και κάπου εδώ θα μιλήσουμε για τον μεγάλο πρωταγωνιστή της χθεσινής αναμέτρησης, που για πολλούς, ήταν η διαιτησία. Η λυτρωτική καραμέλα των ομάδων που δικαιολογεί κάθε αρνητικό αποτέλεσμα. Ναι, έγιναν λάθη στο χθεσινό παιχνίδι. Ο Αρετόπουλος και οι βοηθοί του δεν ήταν τέλειοι αλλά εσύ θα μπορούσες να διακρίνεις εύκολα τη γρήγορη φάση του Ιντέγιε και το μισό χιλιοστό που διέφερε από τον αντίπαλο αμυντικό; Γιατί να δοθεί κόκκινη στον Μποτία, η κίτρινη δεν ήταν αρκετή (δεν ήταν ο τελευταίος παίκτης άλλωστε); Η δικαιολογία της διαιτησίας σε αυτό το παιχνίδι αδικεί τον ΠΑΟΚ και μόνο. Ο Δικέφαλος του Βορρά κοίταξε τον πρωταθλητή Ελλάδος στα μάτια και μάλιστα μέσα στο γήπεδο του και εάν ήταν πιο αποτελεσματικός θα μπορούσε να φύγει με ένα μεγάλο διπλό από το Φάληρο και να σηκώσει τη Θεσσαλονίκη στο πόδι. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την αστοχία του και όχι τα διαιτητικά λάθη. Γιατί εάν μετουσίωνε σε γκολ τις φάσεις που έκανε θα έφευγε από τον Πειραιά όχι νικητής αλλά θριαμβευτής. Δεν έβαλε γκολ και η καρδιά του πρωταθλητή μίλησε στο τέλος με τον Μιλιβόγιεβιτς να τον «σκοτώνει» και να χαρίζει ένα τρίποντο στον Ολυμπιακό που μπήκε στο γήπεδο για ένα ημίχρονο μόνο.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο και ο Ολυμπιακός την ουσία. Για αυτό και κέρδισε. Τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της διαιτησίας που προσπαθεί να καλύψει το αδύνατο σημείο της φετινής ομάδας του ΠΑΟΚ, την αδυναμία του στο σκοράρισμα.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου