Blogger news

Blogger templates

5/19/2016

BREAK Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με πολλές εναλλαγές στο σκορ και πλούσιο θέαμα ο Παναθηναϊκός έσπασε δίκαια την έδρα του Ολυμπιακού επικρατώντας με 81-83 φέρνοντας τη σειρά στα μέτρα του.

Μορφή της αναμέτρησης ο Γιώργος Πρίντεζης που παρά την απώλεια του πατέρα του αποφάσισε να μπει στο παρκέ και να βοηθήσει την ομάδα του. Φυσικά ανταμείφθηκε από την «ερυθρόλευκη» κερκίδα.

Καταιγιστικός ο Παναθηναϊκός στην πρώτη περίοδο που θωράκισε την άμυνα του εγκλωβίζοντας τον Ολυμπιακό και με σερί 9-0 (4-11) έχτισε μια μεγάλη διαφορά. Ο Ολυμπιακός έψαχνε να βρει τα πατήματα του κάνοντας παιδαριώδη λάθη κυρίως στην άμυνα και έχοντας άσχημο ποσοστό έξω από τη γραμμή των 6,75μ.  Διασωθέντας για την ομάδα του Πειραιά ο Γιώργος Πρίντεζης που κράτησε τον Ολυμπιακό ζωντανό.

Η δεύτερη περίοδος ήταν διαφορετική. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τρέξει εκμεταλλευόμενος και την είσοδο του Ραντούλιτσα στο παρκέ. Με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη και σερί 9-0 οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν τη διαφορά και ισοφάρισαν στο 18΄37-37. Ο Παππάς με δικά του καλάθια έβαλε τον Παναθηναϊκό και πάλι μπροστά με τον Φελντέιν να δίνει τη χαριστική βολή στην εκπνοή του ημιχρόνου με τρίποντη βόμβα εξοργίζοντας τον Σφαιρόπουλο και στέλνοντας το τριφύλλι στα αποδυτήρια στο +6.

Η επίθεση του Ολυμπιακού έγινε στην τρίτη περίοδο. Με επιμέρους σκορ 21-14 οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν τη διαφορά, πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Παναθηναϊκό να αντιστέκεται και να κλείνει την περίοδο μόλις 1 πόντο πίσω.

Στην τελευταία και πιο κρίσιμη περίοδο ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ και πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Λοτζέσκι να βάζει τον Ολυμπιακό μπροστά με ένα τρίποντο και ένα καλάθι. Η άμυνα του Ολυμπιακού άφηναν εξαρχής τον Καλάθη ελεύθερο και εκείνος τους τιμώρησε με 5 πόντους βάζοντας και πάλι τους «πράσινους» μπροστά. Ο Πρίντεζης φώναξε και πάλι παρών φέρνοντας το ματς στα ίσα (72-72) με τρίποντη βόμβα. Με δύο βολές του Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο 36’ με 74-72 αλλά οι Διαμαντίδης και Φώτσης απάντησαν αναγκάζοντας τον Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Οι λάθος επιλογές του Παναθηναϊκού κράτησαν τον Ολυμπιακό ζωντανό που με καλάθι του Χάντερ μείωσαν στον πόντο 1 και 2’’ πριν το φινάλε. Μια τρίποντη βόμβα του Φώτση έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στους «πράσινους», άλλη μια του Λοτζέσκι έβαλε φωτιά στο ματς. Από τη γραμμή των βολών ο Διαμαντίδης έγραψε το τελικό 81-83 με τον Παναθηναϊκό να σπάει την έδρα του Ολυμπιακού.


Τα δεκάλεπτα: 15-24, 41-47, 62-61, 81-83

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου