Blogger news

Blogger templates

12/09/2015

ΑΓΓΛΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Με χατ τρικ του Ζιρού η Άρσεναλ επικράτησε δίκαια με 0-3 του Ολυμπιακού στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Στο Europa συνεχίζει ο Ολυμπιακός.

Εκμεταλλευόμενη πλήρως τις φάσεις που δημιούργησε η Άρσεναλ έφυγε από το Φάληρο με την πρόκριση τους «16» του Champions League. Οι Άγγλοι μπορεί να μην έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης αλλά κατάφεραν να δείξουν την κλάση τους ακόμη και με απώλειες. Καλή η εμφάνιση του Ολυμπιακού που προσπάθησε να κάνει κάτι καλό αλλά του έλειπε η αιχμή του δόρατος. Καταχειροκροτήθηκε ο Κάμπελ κατά την αλλαγή του.

Γρήγορος ο ρυθμός της αναμέτρησης στα πρώτα λεπτά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Καλό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό που δεν φοβήθηκε και πίεζε χαλώντας την ανάπτυξη των Άγγλων. Η πρώτη τελική για τους «ερυθρόλευκους» το σουτ του Σεμπά στο 20’. Μετά το 25’ η Άρσεναλ ανέβασε στροφές και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο απειλώντας την εστία του Ρομπέρτο. Στο 24’ ένα σουτ του Φλαμινί κατέληξε στο δοκάρι ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ρομπέρτο μετά από κεφαλιά του Ζιρού. Ο Γάλλος στη δεύτερη του προσπάθεια προς την εστία του Ολυμπιακού έδωσε το προβάδισμα στους Άγγλους με τη μπάλα να παίζει άσχημο παιχνίδι στο Ρομπέρτο στο 29’. Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια ο Κοσιελνί λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Τα μικρά λάθη του Ολυμπιακού στην μεσαία γραμμή έδωσαν στην Άρσεναλ την ευκαιρία να ελέγξει εν μέρει το ρυθμό και να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την Άρσεναλ που στο 49’ διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Κάμπελ κράτησε έξυπνα την μπάλα εντός περιοχής, πάσαρε στον Ζιρού που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο. Σαστισμένος ο Ολυμπιακός μετά το δεύτερο γκολ με τους Άγγλους να το εκμεταλλεύονται και να φτάνουν συχνά πυκνά στην αντίπαλη εστία. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και προσπάθησε να βγει μπροστά αλλά το χέρι του Ελαμπντλαουί τον «σκότωσε». Στο 67’ ο Ριτσιόλι έδωσε ορθά πέναλτι για χέρι του Ομάρ με τον Ζιρού να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να πετυχαίνει χατ τρικ βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα των «ερυθρολεύκων» για πρόκριση. Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί χωρίς ουσία να κάνει κάτι καλό και την Άρσεναλ να εκμεταλλεύεται την κούραση των γηπεδούχων και να απειλεί τον Ρομπέρτο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντλαουί, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (71’ Ντομίνγκεζ), Φορτούνης, Ιντέγε, Πάρντο (86’ Φινμπόγκασον), Σεμπά (77’ Ερνάνι)

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μερτεζάκερ, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Οζίλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Ζιρού (92’ Τσέιμπερς), Γουόλκοτ (72’ Γκίμπς), Κάμπελ (91’ Τζαρμπελάιν)

Κίτρινες: 9’ Φορτούνης, 66’ Ελμαπντλαουί / 18’ Ράμσεϊ, 63’ Ζιρού


Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου