Blogger news

Blogger templates

12/29/2015

ΤΗΝ "ΕΠΝΙΞΕ" ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ Σ.Ε.Φ.


Με το δεξί μπήκε ο Ολυμπιακός στο Top 16 επικρατώντας σχετικά εύκολα της αγνώριστης Μπαρτσελόνας με 74-62 στο κατάμεστο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» για την πρώτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει ίσως το πιο μεστό του παιχνίδι τη φετινή αγωνιστική περίοδο, τους Χάντερ και Στρόμπερι να συνεισφέρουν τα μέγιστα και με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ και κυρίως τη σκληρή άμυνα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο Top16.

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες πρόσεχαν ιδιαίτερα τις άμυνες τους. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε και επιθετικό πρόβλημα αλλά ο Γιάννης Παπαπέτρου έδωσε τη λύση σκοράροντας τους 8 από τους 14 πόντους της ομάδας του.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό που με 6 συνεχόμενους πόντους του Τζέιμς πήγε τη διαφορά στο +5. Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε γρήγορα και μείωσε αλλά κάπου εκεί μίλησαν οι Σπανούλης και Στρόμπερι στέλνοντας τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια στο +13.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να γυρίσει υπέρ της το παιχνίδι αλλά ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ρυθμό. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να παίζουν καλή άμυνα και ήταν αρκετά εύστοχοι στο επιθετικό κομμάτι με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει στο +16.

Το τρίποντο του Στρόμπερι εκτόξευσε τη διαφορά στο +19 και φάνηκε πως η πλάστιγγα έγειρε προς το κόκκινο. Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε όμως και επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να πάρει πόντους και να μειώσει τη διαφορά ακόμη και στους 12. Ο Σφαιρόπουλος προσπαθούσε με τάιμ άουτ να κόψει το ρυθμό των Καταλανών και οι Αγραβάνης και Μάντζαρης με δύο τρίποντα φρόντισαν να κλειδώσουν το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μια αγνώριστη και κουρασμένη Μπαρτσελόνα και μπήκε με το δεξί στο Top 16.


Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-26, 56-40, 74-62

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου