Blogger news

Blogger templates

12/14/2015

ΑΝ ΕΙΣΑΙ "ΘΡΥΛΟΣ" ... ΠΕΡΝΑΣ....


Σε γνώριμα λημέρια θα διεκδικήσει την πρόκριση ο Ολυμπιακός με την κληρωτίδα να τον φέρνει αντιμέτωπο με την Άντερλεχτ στη φάση των «32» του Europa League.

Το χέρι του Αλεξάντερ Φράι έφερε στο δρόμο του Ολυμπιακού την Άντερλεχτ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να περάσουν το εμπόδιο των Βέλγων για να προκριθούν στους «16» του Europa League. Πρόκειται για φάση νοκ άουτ, πράγμα που σημαίνει ότι θα διεξαχθούν δύο αναμετρήσεις. Η πρώτη θα λάβει χώρα στο "Constant Vanden Stock Stadium" των Βρυξελλών στις 18 του Φλεβάρη ενώ η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα (25/2) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση για τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς. Ο Ολυμπιακός απέκτησε το  καλοκαίρι το Σέρβο μέσο από τους Βέλγους.

Αναλύοντας κανείς τις δύο ομάδες θα δώσει τον τίτλο του φαβορί στον Ολυμπιακό. Όχι άδικα, εξάλλου οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ευχάριστες μνήμες από τις πρόσφατες αναμετρήσεις με τους Βέλγους. Όταν οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί το 2013 στη φάση των ομίλων του Champions League ο Ολυμπιακός κέρδισε και στα δύο παιχνίδια, 3-0 στις Βρυξέλλες με χατ τρικ του Κώστα Μήτρογλου, και 3-1 στο Φάληρο.

Η Άντερλεχτ μπορεί πλέον να στηρίζεται σε μικρούς παίχτες αλλά δεν παύει να μιλάμε για παιχνίδια Ευρώπης και μάλιστα νοκ άουτ. Σίγουρα οι Βέλγοι θα καταθέσουν την ψυχή τους εντός αγωνιστικού χώρου και θα δώσουν το 1000% των δυνατοτήτων τους για να πάρουν την πρόκριση. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και κυρίως ΠΡΟΣΟΧΗ από τον Μάρκο Σίλβα και τους παίχτες τους για να πάρει η πρόκριση ελληνικό χρώμα. Είναι η Άντερλεχτ, εξάλλου, και δεν πρέπει να την υποτιμήσει.

Το  προφίλ της Άντερλεχτ:


Η Άντερλεχτ έχει κάνει μια στροφή στους μικρούς. Οι Βέλγοι έχουν επενδύσει πολλά στους νεαρούς ποδοσφαιριστές με τη βοήθεια των οποίων έχουν δημιουργήσει ένα ευέλικτο και ανταγωνιστικό ρόστερ που είναι ικανό να κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο.

Οι Βέλγοι βρίσκονται στην 4η θέση του βέλγικου πρωταθλήματος με 34 βαθμούς σε 18 παιχνίδια και απέχουν μόλις 6 βαθμούς από την πρώτη της βαθμολογίας, τη Γάνδη.

Στην Ευρώπη κατάφεραν να προκριθούν ως δεύτεροι από τον όγδοο όμιλο πίσω από την Τότεναμ συμπληρώνοντας 10 βαθμούς. Πήραν ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Μονακό επικρατώντας με 2-0. Πέτυχαν δύο εντός έδρας νίκες με Τότεναμ (2-1) και Καραμπάγκ (2-1), μια ισοπαλία με τη Μονακό (1-1) και ηττήθηκαν δύο φορές μια εκτός έδρας από την Τότεναμ με 2-1 και μια  και πάλι εκτός από την Καραμπάγκ με 1-0.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Μπέσνικ Χάσι. Ο Αλβανός τεχνικόςς ξεκίνησε από τις μικρές ομάδες και κατέληξε στον πάγκο της μεγάλης ομάδας. Αστέρι της ομάδας ο Γιούρι Τίλεμανς που φημολογείται ως το νέο αστέρι του βέλγικου πρωταθλήματος. Επίσης, σημαντικοί παίχτες οι Στίβεν Ντεφούρ, Στεφάνο Οκάκα,Ντένις Πρατς και Ματίας Σουάρες.

Μάρκο Σίλβα για Άντερλεχτ:


Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, μίλησε μετά την κλήρωση τονίζοντας ότι οι Βέλγοι είναι μια πολύ καλή ομάδα και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τη σεβαστεί. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για την αυτοπεποίθηση που αντλεί η ομάδα από τα δύο νικηφόρα αποτελέσματα στο πρόσφατο παρελθόν και επισήμανε ότι ο Ολυμπιακός θα δουλέψει ώστε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών και των απαιτήσεων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για την κλήρωση με την Άντερλεχτ, ποιες είναι οι πρώτες σας σκέψεις;
«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο είναι ακόμα μακριά. Όμως πρόκειται για έναν αντίπαλο ο οποίος αξίζει σεβασμό, όπως είναι όλοι οι αντίπαλοι που θα μπορούσαν να κληρωθούν με εμάς σήμερα. Πρόκειται για μία ομάδα η οποία προέρχεται από τους ομίλους του UEFA Europa League. Έχει κάνει μια καλή πορεία στους ομίλους του UEFA Europa League. Κατάφερε να περάσει απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους, όπως η Μονακό και η Τότεναμ. Είναι μια ομάδα που αξίζει σεβασμό, που θα μας δυσκολέψει σίγουρα. Όμως εμείς από την πλευρά μας, σκοπεύουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, για να αντιμετωπίσουμε με προσδοκίες τους αγώνες αυτούς».

Ο Ολυμπιακός πριν λίγα χρόνια είχε συναντήσει την Άντερλεχτ στους ομίλους του UEFA Champions League, νικώντας εντός και εκτός έδρας. Αυτό μπορεί να αποτελέσει παγίδα, λόγω της προηγούμενης αναμέτρησης αλλά και την διάθεση για ρεβάνς που μπορεί να έχουν οι Βέλγοι;
«Το γνωρίζω αυτό πολύ καλά. Ήταν την περίοδο 2013-14, όπου ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει δύο φορές την Άντερλεχτ. Το βλέπω αυτό σαν ένα καλό σημάδι. Είναι ένα γεγονός το οποίο μας δίνει αυτοπεποίθηση. Παρόλα αυτά σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, σίγουρα πρόκειται για έναν αντίπαλο που αξίζει σεβασμό. Ένας αντίπαλος που έχει όνειρα στην Ευρώπη. Που έχει τίτλους στην χώρα του. Είναι λοιπόν μία ομάδα, η οποία αξίζει σεβασμό. Παρόλα αυτά, η τελευταία εικόνα από τις δύο ομάδες είναι θετική για εμάς, δεν πιστεύω όμως ότι αυτοί οι αγώνες θα επηρεάσουν πραγματικά τι θα συμβεί φέτος. Έχει περάσει καιρός από τότε και ίσως πολλά πράγματα να έχουν αλλάξει».

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς αγωνιζόταν εκεί. Θα τον συμβουλευτεί για τα δύο παιχνίδια;
«Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα, έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για να μελετήσουμε τον αντίπαλο. Σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις πληροφορίες, που είναι διαθέσιμες. Από την στιγμή που έχουμε ένα παίκτη που γνωρίζει την ομάδα, σίγουρα θα συζητήσουμε μαζί του. Το ίδιο θα κάνει όμως και η Άντερλεχτ για εμάς. Έχει και εκείνη τρόπους να πάρει πληροφορίες για εμάς. Είναι κάτι το οποίο πάντα γίνεται. Έχουμε χρόνο μπροστά μας, είναι κάτι που πάντα κάνουμε σε σχέση με τον αντίπαλο και θα γίνει και τώρα».

Δεδομένης της γνώσης του αντιπάλου και του πλούσιου ρόστερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός, είναι δεδομένες κάποιες αλλαγές για τη νέα λίστα που θα δηλώσει η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

«Είναι και πάλι νωρίς, έτσι ώστε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να το συζητήσουμε αυτό. Έχουμε χρόνο μπροστά μας, όπως κάνουν όλες οι ομάδες, θα δούμε τις πιθανότητες και τις δυνατότητες που υπάρχουνε. Είναι πιθανόν να γίνουνκάποιες αλλαγές, όπως κάνουν όλες οι ομάδες την περίοδο αυτή. Θα μελετήσουμε τις διαθέσιμες λύσεις που έχουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε σε σχέση με αυτό το θέμα. Όμως είναι ακόμα νωρίς να σκεφτούμε κάτι τέτοιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου