Blogger news

Blogger templates

11/26/2015

ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 59-52 τη Λαμποράλ Κούτσα στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του αλλά αποδεικνύοντας ότι μπορεί να επιβιώσει και με απουσίες.

Το να παίζεις καλή άμυνα απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα επιβάλλεται. Ο κάθε παίχτης του Ολυμπιακού έπαιξε σαν σκυλί στην πρώτη περίοδο και ο Ολυμπιακός δέχτηκε μόλις 6 πόντους. Στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα πήγαν καλά, πετυχαίνοντας μόνο 12 πόντους, αλλά έπαιξαν εξαιρετική άμυνα.

Με τον Μπουρούση να την παίρνει στις πλάτες του η Λαμποράλ επέστρεψε δυναμικά στο παιχνίδι και άρχισε να πιέζει τον Ολυμπιακό. Ο Σφαιρόπουλος φρόντισε να κρατήσει τους παίχτες του σε εγρήγορση και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια στο +14.

Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε την άμυνα του και έκανε κοιλιά στην τρίτη περίοδο έχοντας 5 λάθη και 3/13 σουτ. Κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Βασίλης Σπανούλης.

Πετυχαίνοντας μόλις 13 πόντους σε 13’ στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έβαλε δύσκολα στο εαυτό του. Η Λαμποράλ μείωσε στο καλάθι με τον Σπανούλη να αποχωρεί για τα αποδυτήρια. Με τη Λαμποράλ να χάνει κατά κράτος στο 1VS1 και τους Μάντζαρη και Αθηναίου να δίνουν πόντους από ελεύθερο σουτ έδωσαν πνοή νίκης στον Ολυμπιακό.  


Τα δεκάλεπτα: 12-6, 36-22, 46-39, 59-52

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου