Blogger news

Blogger templates

8/28/2015

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε στον Ολυμπιακό στη χθεσινή κλήρωση στο Μόνακο τοποθετώντας τον στον 6ο όμιλο μαζί με Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα καταθέσουν τα όπλα άνευ μάχης.

Θα τις πάρω αντίστροφα: ας ξεκινήσουμε από τη θεωρητικά πιο εύκολη αντίπαλο του ομίλου, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η Ντιναμό είναι η ομάδα που δεσπόζει στο πρωτάθλημα της Κροατίας τα τελευταία 10 χρόνια αφήνοντας πολύ πίσω τους αντιπάλους της. Προπονητής των Κροατών ο Ζόραν Μάμιτς με τον μεγαλύτερο αδερφό του, Ζντράβκο, να κάθεται στον προεδρικό θώκο της ομάδας. Η Ντιναμό συμμετέχει στο Champions League αλλά δεν έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί από τη φάση των ομίλων στα νοκ άουτ παιχνίδια.  Ο Ολυμπιακός θα βρει δύο παλιούς γνωστούς του καθώς Πάουλο Μασάδο και Γκόρντον Σίλντενφελντ αγωνίζεται με τη φανέλα της Ντιναμό.

Από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας η ομάδα που συμμετέχει στον όμιλο του Ολυμπιακού είναι η Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βεγκέρ έχει βρεθεί αρκετές φορές στο δρόμο των πρωταθλητών με τα αποτελέσματα να είναι και θετικά και αρνητικά. Φέτος δεν έχει κάνει πολλές προσθήκες στο ρόστερ της αντιθέτως έχει χάσει τους Στσέσνι (Ρόμα), τον Σανογκό (Άγιαξ), τον Ντιαμπί (Μαρσέιγ) και τον Ποντόλσκι (Γαλατάσαράι). Η μεγαλύτερη προσθήκη της ήταν ο Πετρ Τσεχ που θα δίνει σιγουριά στα μετόπισθεν. Επιθετικά μπορεί να πάρει μέχρι και άριστα αλλά στα μετόπισθεν έχει αδύνατα σημεία που ο Ολυμπιακός μπορεί να χτυπήσει.

Τέλος, το φαβορί του ομίλου και μία από τις ομάδες που βλέπουν τελικό είναι η Μπάγερν Μονάχου. Το να αναλύσω το τι εστί Μπάγερν Μονάχου νομίζω είναι περιττό αφού κάθε λάτρης της στρογγυλής θεάς του ποδοσφαίρου έχει θαυμάσει τη δουλειά του Πέπε Γκουαρδιόλα. Μια πρόκληση για τον Ολυμπιακό που θα μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι σε μια ομάδα που θέλει να είναι πρώτη.

Το  πρόγραμμα των αγώνων του Ολυμπιακού:
1η αγωνιστική 16 Σεπτεμβρίου: Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου
2η αγωνιστική 29 Σεπτεμβρίου: Άρσεναλ – Ολυμπιακός
3η αγωνιστική 20 Οκτωβρίου: Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός
4η αγωνιστική 4 Νοεμβρίου:Ολυμπιακός – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
5η αγωνιστική 24 Νοεμβρίου: Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός
6η αγωνιστική 9 Δεκεμβριού: Ολυμπιακός – Άρσεναλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου