Blogger news

Blogger templates

2/07/2016

ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΙΚΗ


Με γκολ του Ομάρ Ελαμπντλαουί ένας κακός Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 1-0 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αποβλήθηκαν Τζαβέλλας και Ζντιέλαρ.


Έντονα φορτισμένη η ατμόσφαιρα στο Φαληρικό γήπεδο με τα matrix του γηπέδου να υπενθυμίζουν στους παλιούς και να μαθαίνουν στους νέους την ιστορία των 21 θυμάτων της Θύρας 7. Μια τρεμάμενη φωνή διάβαζε με δάκρυα στα μάτια τα ονόματα τους με τον κόσμο του Ολυμπιακού να φωνάζει δυνατά «παρών».   Ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τα 21 θύματα της Θύρας 7 δόθηκε με την κατάθεση στεφάνων από τους παίχτες του Ολυμπιακού αλλά και του ΠΑΟΚ.  Το σύνθημα «Αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» και «Αθάνατοι» δονούσε το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σκορπώντας συγκίνηση σε κάθε φίλαθλο.


Αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή το παιχνίδι ξεκίνησε. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και μόλις στο 7ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με τον  Πάρντο να κάνει την πάσα, τον Ελαμπντλαουί να τσιμπάει την μπάλα, να σκοντάφτει στον Βίτορ αλλά να παίρνει το ριμπάουντ και με ένα σουτ από κοντά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν και για ένα δεύτερο γκολ με τον ΠΑΟΚ να ισορροπεί  μετά το 30’. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Ρομπέρτο εμφανίζοντας πρόβλημα στην τελική πάσα. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα του στο τέλος του ημιχρόνου αλλά ο Ιντέγιε έκανε λάθος γύρισμα επιτρέποντας στον Βελλίδη να μαζέψει την μπάλα.

Κακό, με πολλά νεύρα και χωρίς ρυθμό το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ήταν αδικαιολόγητα χαλαρός με τους παίχτες του να είναι επιπόλαιοι στην τελική πάσα και να κάνουν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Σε πέντε λεπτά οι ομάδες έμειναν με 10 παίχτες με τον Τζαβέλλα, να είναι φανερά εκνευρισμένος και να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 66’ ενώ στο 71΄ο Ζντιέλαρ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη αφήνοντας τον Ολυμπιακό με 10. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 75΄με σουτ του Ιντέγε και στο 83΄με κεφαλιά του Φουστέρ την εστία του Βελλίδη. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να απειλήσει τον Ρομπέρτο αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μια επαγγελματική νίκη για τον Ολυμπιακό που χωρίς να ιδρώσει πήρε τη νίκη απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κακή βραδιά των «ερυθρολεύκων».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Ελαμπντλαουί, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Ζντιέλαρ, Φορτούνης (80΄Φουστέρ), Ντουρμάζ (73΄Μπουχαλάκης), Πάρντο, Ιντέγιε

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Χατζησαϊας, Βίτορ, Τζιόλης (81΄Σάμπο), Τσίμιροτ, Πέλκας (69΄Σκόνδρας), Μακ, Μπερμπάτοφ, Αθανασιάδης (64΄Γκολάσα)

Κίτρινες: 33΄Μιλιβόγιεβιτς , 58΄Μποτία, 60΄Ζντιέλαρ, 89΄Φουστέρ / 16΄Τσίμιροτ, 49΄Τζαβέλλας, 60΄Αθανασιάδης

Κόκκινες: 71΄Ζντιέλαρ /  66΄Τζαβέλλας

Διαιτητής: Δημητρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου