Blogger news

Blogger templates

2/05/2016

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ!


Στηριζόμενος στην εξαιρετική του άμυνα και με κορυφαίο τον Πρίντεζη ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας δύσκολα με  89-77 της Χίμκι στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» για την 6η αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκας.

Οι καλές άμυνες του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ανάγκασαν τον Κουρτινάιτις να πάρει τάιμ άουτ μόλις στα πρώτα 2:10. Η Χίμκι βελτιώθηκε αισθητά μετά από αυτό, άλλαξε την άμυνα επάνω στον Βασίλη Σπανούλη και με σερί 9-0 πέρασε μπροστά. Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην άμυνα και πολύ κακές επιστροφές αλλά με σερί 10-0 έσωσε κάπως την κατάσταση μαζεύοντας τη διαφορά και κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο -4 (20-24). Η Χίμκι έδειξε τα δόντια της στη δεύτερη περίοδο εξαφανίζοντας την μπάλα με τους «ερυθρόλευκους» να μην μπορούν να την ακολουθήσουν. Ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης με 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και τα 9 επιθετικά ριμπάουντ έδιναν ανάσα στον Ολυμπιακό.

Κακό ξεκίνημα για το ν Ολυμπιακό στην τρίτη περίοδο με την Χίμκι να παίρνει τρία επιθετικά ριμπάουντ και τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την ευκαιρία να μειώσουν στον πόντο αλλά ο Σπανούλης πάσαρε λάθος και το 44-48 αντί να γίνει 47-48 έγινε 44-51 με τρίποντο του Μόνια. Ο Ολυμπιακός πήγε στις γρήγορες επιθέσεις μεταφέροντας το παιχνίδι κοντά στο καλάθι και βελτιώνοντας την άμυνα του και με έναν εξαιρετικό Χάκετ έφερε το ματς στα ίσα (60-60) και πέρασε μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με καλάθι του Παπαπέτρου.  Το παιχνίδι πλέον ήρθε στα μέτρα του Ολυμπιακού και εκείνος φρόντισε όχι μόνο να κρατήσει το προβάδισμα αλλά και να πάρει και τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 38-43,  62-60, 89-77

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου