Blogger news

Blogger templates

2/26/2016

ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Ο Ολυμπιακός κατέρρευσε στην παράταση, ο Ατσεαμπόνγκ βρήκε δύο φορές δίχτυα στο 102΄και στο 111΄ στέλντοντας την Άντερλεχτ στους «16» του Europa League και τους «ερυθρόλευκους»....σπίτι του.

Δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση ο Ολυμπιακός πιέζοντας τους φιλοξενούμενους από την αρχή. Στο 8’ ο Ιντέγιε έχασε το τετ α τετ και ένα λεπτό αργότερα ο Φορτούνης έχασε ακόμη ένα τετ α τετ με τον Πρότο να αποκρούει στη συνέχεια το σουτ του Ντουρμάζ. Η Άντερλεχτ προσπάθησε να βγει μπροστά και να απειλήσει το Ρομπέρτο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 29’ άνοιξαν το σκορ έστω και με έντονα αμφισβητούμενη φάση. Ο Μποντζί έκανε χέρι (;) εντός της περιοχής των Βέλγων με το διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και να τον κιτρινίζει. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό ισοφαρίζοντας το σκορ του α΄παιχνιδιού. Οι Βέλγοι βγήκαν μπροστά αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Ρομπέρτο.

Άσχημα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τους Πειραιώτες με τον Ντουρμάζ να αποχωρεί τραυματίας στο 50΄και τη θέση του να παίρνει ο Τσόρι. Στο 52΄ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πουλίδο να βγάζει την μπάλα άουτ μετά από πάσα του Ντομίνγκεζ. Οι Βέλγοι ανέβασαν στροφές και άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τον Ολυμπιακό. Στο 6΄ο Ρομπέρτο έσωσε δύο φορές τον Ολυμπιακό μια στο τετ α τετ με τον Τζούρισιτς και μια σε σουτ τουΜπούτνερ. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Ναγιάρ. Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και άρχισε να πιέζει για το 2-0 αλλά οι προσπάθειες του Τσόρι και των συμπαιχτών του δεν βρήκαν στόχο. Μετά το 80΄οι Βέλγοι άρχισαν να ανεβαίνουν ξανά με τον Ρομπέρτο να φωνάζει παρών και να κρατάει το μηδέν και να στέλνει το ματς στην παράταση.

Στο 102΄κρίθηκε η αναμέτρηση και η πρόκριση με τον Ατσεαμπόνγκ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο και να δίνει σκορ πρόκρισης στην Άντερλεχτ. Η κούραση ήταν εμφανής και στις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τις ελπίδες του Ολυμπιακού σκότωσε στο 111΄ο Ατσεαμπόνγκ όταν νίκησε το Ρομπέρτο για δεύτερη φορά δίνοντας τους Βέλγους την πρόκριση. Οι «ερυθρόλευκοι» αποχαιρέτησαν για φέτος τα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Αναμφισβήτητα ο διαιτητής τράβηξε τα βλέμματα πάνω του. Ο ρέφερι φρόντισε να εκνευρίσει και τους μεν και τους δε με τις αποφάσεις του. Οι Βέλγοι εξέφρασαν πιο έντονα παράπονα και για το πέναλτι που δόθηξε στο 29ο λεπτό και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου όταν έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια πριν την εκτέλεση του κόρνερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Ελαμπντλαουί, Καμπιάσο (67΄Ζντιέλαρ), Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Ντουρμάζ (50΄λ.τρ. Ντομίγκεζ), Πουλίδο (83΄Σεμπά), Ιντέγιε

Άντερλεχτ(Μπέσνικ Χάσι) : Πρότο, Ντεσάχτ, Μπούτνερ (91΄Νιούτνικ), Μποντζί, Ναγιάρ, Μπαντζί, Πρατ, Τζούρισιτς (82΄Σουάρες), Ατσεαμπόνγκ, Ντεντόνκερ (97’ Ντεφούρ), Οκάκα


Κίτρινες: 35΄Μαζουακού, 57΄Μποτία, 69΄Ντομίνγκεζ / 10΄Ντεντόνσκερ, 29΄Μποντζί, 45΄Μπούντερ, 65΄Ναγιάρ, 86΄Ατσεαμπόνγκ, 88΄Μπάντζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου