Blogger news

Blogger templates

2/14/2016

Ε και τι έγινε;



Κίτρινο βάφτηκε το ντέρμπι με τον Βάργκας να χαρίζει το τρίποντο στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να τελειώνει το παιχνίδι με 9 και να έχει σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία.  Το αήττητο έσπασε αλλά το φύλλο αγώνα καίει  τον Μελισσανίδη.

Την πικρή γεύση της ήττας γεύτηκε χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός με τους ανθρώπους της ομάδας να εκφράζουν έντονα τα παράπονα τους για το διαιτητή Καλογερόπουλο και το φύλλο αγώνος να μαρτυρά τα «γαλλικά» και τις απειλές του Μελισσανίδη στον παρατηρητή διαιτησίας στο 30’ και στην ανάπαυλα.

Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι ο παρατηρητής διαιτησίας Δημήτρης Κύρκος τα άκουσε από το Μελισσανίδη με αφορμή τη φάση του 30ου λεπτού (πέσιμο Ζουκουλίνι εντός περιοχής Ολυμπιακού). Συγκεκριμένα, ο Μελισσανίδης κινήθηκε προς το μέρος του και του είπε:  «Αρχίδι τι ήρθες να κάνεις εδώ; Πάλι στον ίδιο αγώνα ρε ξεφτιλισμένε; Καλά τα γράφει ο Δουκάκος ότι είσαι κολλητός του Βασσάρα και παίζεις συνέχεια. Θα σε λιώσω. Θα σε πνίξω με το κασκόλ. Θα σε γαμήσω. Γαμώ την συμμορία σας».  Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης στην ανάπαυλα κινήθηκε και πάλι προς τον Κύρκο απειλώντας τον αυτή τη φορά: «Θα σε τινάξω στον αέρα, ξέρω που μένεις και τι κάνεις, είσαι μέλος της συμμορίας».

Και πάμε στο του παιχνιδιού.  Κακό το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και να ψάχνουν τα πατήματα τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του Μπαρόχα. Η ΑΕΚ πήρε μπροστά περίπου στο 30΄και έψαχνε ανοιχτούς διαδρόμους για να φτάσει στο Ρομπέρτο. Δύο καλές φάσεις στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, μια στο 43΄όταν ο Μπαρόχα απέκρουσε την κεφαλιά του Ντουρμάζ και μια στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον τερματοφύλακα της Ένωσης να μπλοκάρει το ψαλιδάκι του Κασάμι.

Σημείο προς συζήτηση η φάση του 30ου λεπτού όταν ο Ζουκουλίνι βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή του Ολυμπιακού. Η φάση είναι γρήγορη και δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο ο Μαζουακού ακουμπάει τον Ζουκουλίνι, φαίνεται να υπάρχει επαφή όμως. Ο Καλογερόπουλος έδωσε συνέχεια στην αναμέτρηση.
Και πάμε στο δεύτερο ημίχρονο που ήταν πιο ενδιαφέρον, με περισσότερη ένταση και τους «κιτρινόμαυρους» δημοσιογράφους να μιλούν για μια «ψυχωμένη» ΑΕΚ. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το γεγονός ότι η Ένωση ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο. Κάτι απολύτως λογικό αφού ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 στο 47’ και με 9 στο 76΄. Μετά την αποβολή του Μποτία (47΄) η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και πίεζε τον Ολυμπιακό που είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους και προστάτευε την εστία του Ρομπέρτο. Στο 76΄ ο Μιλιβόγιεβιτς ακούμπησε με το χέρι του (;) την μπάλα εντός περιοχής ο Καλογερόπουλος τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη και έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ. Ο Μπουανανότε ανέλαβε την εκτέλεση με τον Ρομπέρτο να αποκρούει στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και τον Βάργκας στην επαναφορά να νικάει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και να κάνει το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή με τον Ολυμπιακό να κάνει την ύστατη προσπάθεια να ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 86΄αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γκάλο αφήνοντας την ΑΕΚ με 10.

Οι αμφισβητούμενες φάσεις σε αυτό το ημίχρονο ήταν αρκετές και έκριναν το παιχνίδι!

Στο 47΄ο Αραβίδης βρέθηκε στο έδαφος και ο Καλογερόπουλος απέβαλε τον Μποτία. Ο παίχτης της ΑΕΚ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και ήταν σε προφανή θέση για γκολ αλλά βρέθηκε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο από φάουλ του Μποτία. Δεν υπάρχει επαφή ανάμεσα στους δύο παίχτες με τον Αραβίδη να ξεγελά τον Καλογερόπουλο και να κερδίζει την αποβολή του Μποτία.

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μένει με 10 παίχτες και ο Μάρκο Σίλβα βγάζει το Φορτούνη και περνά τον Ντα Κόστα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι μέχρι εκείνο το σημείο αλλά δικαιολογημένα ο Πορτογάλος αποφάσισε να προστατέψει την άμυνα του. Δεν γίνεται να παίζεις με έναν κεντρικό αμυντικό;

Στο 76΄ο Ολυμπιακός μένει με 9 παίχτες και η ΑΕΚ στήνει τη μπάλα στην άσπρη βούλα. Σε μια φάση στην περιοχή του Ολυμπιακού ο Ντίντακ γύρισε την μπάλα με τον Καλογερόπουλο να βλέπει χέρι του Μιλιβόγιεβιτς και να του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στέλνοντας τον στα αποδυτήρια. Το ριπλέι δείχνει ότι η μπάλα δε βρίσκει στο χέρι του Σέρβου άσου.  Πάμε στην εκτέλεση του πέναλτι από τον Μπουανανότε. Ακυρώνεται γιατί ο Βάργκας κάνει κίνηση προς την περιοχή πριν γίνει το χτύπημα.

Ο Ολυμπιακός με 9 και με 1-0 πίσω στο σκορ δε νομίζω ότι μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα σε εκείνο το χρονικό σημείο. Θα μπορούσε όμως να είχε τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο αλλά ο Σίλβα προτίμησε να περιμένει; Τα στατιστικά της αναμέτρησης δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο και την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο αλλά ήταν φλύαροι. Έκαναν λάθη και δεν κατάφεραν να βρουν στόχο στις δυο καλές φάσεις που είχαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το δεύτερο μέρος ήταν καταστροφή για εκείνους με δύο αποβολές, ένα πέναλτι και τον Τσόρι στον πάγκο. Ίσως έπρεπε να τον βάλει νωρίτερα ο Πορτογάλος αφού ο Αργεντινός ίσως να μπορούσε να κάνει κάτι.

Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια… το παιχνίδι τελείωσε και η ΑΕΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που κέρδισε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Ο Πλατανιάς πάντως άξιζε περισσότερη τη νίκη επί των «ερυθρόλευκων» γιατί εκείνος έπαιξε ψυχωμένα η ΑΕΚ απλά εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα.

Από το χθεσινό παιχνίδι η ΑΕΚ φεύγει με τρεις βαθμούς και τον τίτλο της ομάδας που έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού και ο Ολυμπιακός με έναν εξαιρετικό Ρομπέρτο, ακουμπά δύο φορές τη μπάλα στη φάση του γκολ αλλά αυτή τον πουλά και μάλιστα πολύ ακριβά, και με τον Πάρντο τραυματία. Ο Μάρκο Σίλβα οφείλει να δει τα λάθη της ομάδας του και να κοιτάξει το σημαντικό παιχνίδι με την Άντερλεχτ για τους «32» του Europa αφού, όπως δήλωσε και χθες στην κάμερα της NOVA μετά τη λήξη της αναμέτρησης «Για εμάς δεν έγινε και τίποτα, σε 2-3 εβδομάδες θα είμαστε πρωταθλητές»…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου