Blogger news

Blogger templates

1/25/2016

Η ΑΕΚ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ - ΕΚΠΛΗΞΗ Ο ΠΑΣ - ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Με την ΑΕΚ να είναι η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των Δικεφάλων και να διατηρεί το προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο ολοκληρώθηκε και η δεύτερη μέρα της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Σήμερα η αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Πλατανιά.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ηττημένος και τέταρτος. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού με τον Μπεργκ να σκοράρει έπειτα από δυόμιση μήνες και τον Εσιέν να πετυχαίνει το  πρώτο του γκολ με τη φανέλα του τριφυλιού. Ο ΠΑΣ Γιάννενα έκλεψε τρεις βαθμούς από τον Ατρόμητο και ο Παναιτωλικός πέτυχε ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Βέροιας.

Το Σάββατο ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια μέτρια εμφάνιση και νίκησε δύσκολα την Ξάνθη με 1-0  χάρη σε γκολ του Πουλίδο. Η ΑΕΛ Καλλονής νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό ενώ ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά:
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-0

Με κεφαλιές των Φαβάλι και Αναστασιάδη η ΑΕΛ Καλλονής πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-0 του Πανθρακικού και αύξησε τις ελπίδες της για παραμονή.

Κακό το πρώτο ημίχρονο με λιγοστές φάσεις, πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και αργό ρυθμό. Η μοναδική καλή στιγμή άνηκε στην καλλονή που απείλησε στο 39’ με την κεφαλιά του Κάρλσον. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να βρουν δίχτυα στο 53’ με τον Τσαμπούρη να κάνει τη σέντρα και τον Φαβάλι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Ο Πανθρακικός πήρε τον έλεγχο και την κατοχή αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Δαύκου. Αντιθέτως, η Καλλονή βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Αναστασιάδη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου.

Μια σημαντική νίκη για την Καλλονή που πήρε ανάσες και αύξησε τις ελπίδες της για πρόκριση. Πλήγμα για τον Πανθρακικό ο τραυματισμός του Μπουγαϊδη που επηρέασε και την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Καλλονή: Δαύκος, Μίκιτς, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Τσαμπούρης, Γεωργίου, Φαβάλι (76' Σπυρόπουλος), Μανούσος (87' Ούκα), Κάρλσον (70' Μάρκοβιτς)

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης (46' Πεταυράκης), Ποτουρίδης, Λαδάκης (78' Ηλιάδης), Μεχία, Μπαϊκαρά, Μάρτινς (57' Βάλτερ), Ντιγκινί, Ίγκορ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0

Το βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης παραμένοντας στο 0-0 στη Νέα Σμύρνη για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Με απειλητικές διαθέσεις ξεκίνησε ο Πανιώνιος την αναμέτρηση και μόλις στο 3ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Βλάχο να κάνει τη σέντρα, την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στο δοκάρι του Μπαντή. Δύο λεπτά αργότερα η μπάλα βρήκε εκ νέου στο δοκάρι σε προσπάθεια του Μασούρα με τον Πανιώνιο να μην καταφέρνει να είναι και πάλι άτυχος. Ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο και την κατοχή και πίεζε για το γκολ με τον Αστέρα να προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε με τον Αστέρα να ισορροπεί και να προσπαθεί να βγει μπροστά και μάλιστα να χάνει ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 65’ με τον Μπακασέτα. Οι φάσεις ήταν λιγοστές στο δεύτερο μέρος με τον Αστέρα να χάνει ευκαιρία να κλέψει το ματς στο 88ο λεπτό με τον Λανθαρότε να μπαίνει στην περιοχή αλλά να κάνει ένα άσχημο πλασέ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης,. Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (73' Τζανδάρης), Μπακασέτας (87' Χαλκιαδάκης), Καραμάνος, Ανσαριφάρντ (90' +2' Καθάριος)

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Αλόκο, Γιαννούλης, Χαμντανί, Κουρμπέλης, Φούντας (44' Λανθαρότε), Μπερτόλιο (70' Φερνάντες), Στανισάβλιεβιτς (81' Ιγκλέσιας), Γιάννου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – SCODA ΞΑΝΘΗ 1-0

Με το πρώτο γκολ του Άλαν Πουλίδο στο πρωτάθλημα ο μέτριος Ολυμπιακός πήρε μια δύσκολη νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης στο Φάληρο για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και την κατοχή και πίεζε για το γκολ με την Ξάνθη να μην κλείνεται στην άμυνα της και να προσπαθεί να απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο κινητικοί και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου καλός και παρά την πίεση που άσκησε δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Τσενάμο.

Οι φωνές του Μάρκο Σίλβα ξύπνησαν τους παίχτες του που βελτίωσαν την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε αλλά η Ξάνθη είχε δοκάρι. Στο 65’ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ με τον Ορφανίδη να βρίσκει το Σολτάνι αλλά η προβολή του τελευταίου να χτυπά στο δοκάρι του Ρομπέρτο. Στο 67’ ο Τσενάμο έχασε τη μπάλα από τα χέρια του με τον Ιντέγε να προσπαθεί να κλέψει και τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να του αρπάζει τη μπουκιά από το στόμα δύο φορές. Στο 74’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Ομάρ να «σκάβει» στον Φορτούνη, εκείνος να πασάρει έξυπνα στον Πουλίδο που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν αλλά δεν κατάφεραν να βάλουν δεύτερο γκολ.

Μια αγχωτική νίκη για τον Ολυμπιακό που έκανε μέτρια εμφάνιση σήμερα και κινδύνεψε από την Ξάνθη (είχε δοκάρι). Η απουσία του Μιλιβόγιεβιτς έκοψε τον Ολυμπιακό στα δύο. Απαραίτητος ο Σέρβος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντλαουί, Σαλίνο, Κασάμι (64’ Ντομίνγκες), Ντουρμάζ, Ζντιέλαρ, Φορτούνης (85’ Μανιάτης), Πάρντο (64’ Ιντέγε), Πουλίδο

Scoda Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Οργανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Καρυπίδης (81’ Καρυπίδης), Λισγάρας, Καπετάνος (86’ Χερέα), Ντιμιτρόβ (81’ Τριάδης)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2

Με γκολ των Μάρκους Μπεργκ και Μίκαελ Εσιέν ο Παναθηναϊκός πέρασε αλώβητος από τη Λιβαδειά επικρατώντας με 2-0 του Λεβαδειακού για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Εξαιρετικά απειλητικός ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο που έδειξε από πολύ νωρίς ότι ήθελε το τρίποντο. Στο 2’ ο Μπεργκ πλάσαρε αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε, ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μπουμάλ δεν βρήκε στόχο ενώ στο 20’ και πάλι ο Μπεργκ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Στο 37’ ο Λεβαδειακός απείλησε με τον Μαχαίρα να σουτάρει αλλά ο Στιλ ήταν έτοιμος. Στο 39΄σημειώθηκε η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μοναδική τριπλή ευκαιρία να προηγηθούν. Κουτρουμπής, Τελάντερ και Εσιέν προσπάθησαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα αλλά η μπάλα κόλλησε στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπήκε στο τέρμα.

Με 25 λεπτά καθυστέρηση χρειάστηκαν για να κατέβει το  πανό κατά της Πολιτείας και του Κοντονή και να ξεκινήσει και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι τον έλεγχο και πίεζε τον Λεβαδειακό με τον Τσιντώτα να αποκρούει τα σουτ των Εσιέν και Πράνιτς. Στο 56’ το «τριφύλλι» πήρε το προβάδισμα με τον Μπουμάλ να μπάινει στην περιοχή και να σπαει τη  μπάλα στον Μπέργκ που σκόραρε μετά από δυόμιση μήνες. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 78’ διπλασίασε τα τέρματα του με τον Μέστο να γυρίζει, τον Πέτριτς να αφήνει και τον Εσιέν να βρίσκει δίχτυα πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τα «πράσινα». Ο Λεβαδειακός βγήκε μπροστά αλλά ο Στιλ φώναξε παρών και ο Παναθηναϊκός έφυγε με το  διπλό από τη Λιβαδειά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Στάθης, Μπεν, Μαχαίρας, Μουλόπουλος (63' Γιακουμάκης), Μεντί, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μερεμπασβίλι (74' Μίνγκας), Μάντζιος, Νικολάου (52' Μάγκας)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Αμπέντ, Ζέκα, Εσιέν (80' Ταυλαρίδης), Καλτσάς (70' Εβαντζελίστα), Μπουμάλ, Μπεργκ (63' Πέτριτς)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 0-2

Με γκολ των Μανιά και Τσουκαλά ο ΠΑΣ Γιάννενα πέτυχε σπουδαία νίκη με 2-0 επί του Ατρομήτου στο «Περιστέρι» για την 19η αγωνιστική της Super League.

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις το  πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο να έχει τον έλεγχο αλλά τον ΠΑΣ να κλείνει πολύ καλά τους χώρους και να μην απειλείται. Το σκηνικό δε άλλαξε στο δεύτερο μέρος με τον Ατρόμητο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην μπορεί να βρει κενούς χώρους. Στο 82’ το γήπεδο πάγωσε περισσότερο με τον Μανιά να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου και να δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο ΠΑΣ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Τσουκαλά να μένει ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου και να κλειδώνει το διπλό για τους φιλοξενούμενους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά (71' Γκαρσία), Κοντοές (63' Γροντής), Ούμπιδες, Μπρίτο (84' Μπαστακός), Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Ουσέρο, Παπαδόπουλος.

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Μανιάς (90+2' Μπέριος), Τζημόπουλος, Ίλιτς (81' Κοζορώνης), Λίλα (69' Καρανίκας), Ακόστα, Στρούνα

ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1

Με γκολ του Βιγιαφάνες ο Παναιτωλικός απέδρασε από την έδρα της Βέροιας επικρατώντας με 1-0 για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Βέροια είχε τον έλεγχο με τον Παναιτωλικό να κλείνει καλά τους χώρους και να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Το  πέτυχε εν τέλει μόλις στο 12’ με τον Βιγιαφάνες να εκμεταλλεύεται το  λάθος του Γιαννούλη και να δίνει το  προβάδισμα στον Παναιτωλικό. Η Βέροια βγήκε μπροστά αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός έκλεισε τους χώρους και δυσκόλευε την ανάπτυξη της Βέροιας. Στο 76’ το σουτ του Άρτσε απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κυριακίδης ενώ ο Καντιμοίρης έβγαλε με διπλή προσπάθεια του σουτ του Ουαρντά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βέροια: Καντιμοίρης, Μαραγκός, Όστοϊτς, Μαλόν, Γιαννούλης, Μπατιόν, Μαγέφσκι (69' Κόλα), Γεωργιάδης (61' Νέτο), Άρτσε, Καϊκούτ, Ναζλίδης.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Κούστας, Μάκος, Κέβιν, Παπάζογλου, Πάουλο (93' Βασιλούδης), Ρουσκουγιέδα (83' Αλεξίγιεβιτς), Βιγιαφάνες, Κάπελ (69' Ουαρντά), Μαρκόφσκι.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0

Ένα γκολ του Βάργκας έκρινε το ντέρμπι των Δικεφάλων με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη (1-0) και να παραμένει στη δεύτερη θέση και τον ΠΑΟΚ να κατρακυλά στην τέταρτη.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή και τον έλεγχο με τον ΠΑΟΚ να παίζει πιο συντηρητικά και να φυλάει τα νώτα του. Στο 11’ ο Γκάλο πάτησε περιοχή αλλά δεν έκανε σωστή επιλογή. Στο 13’ ο Σιμόες έκοψε τον Κοροβέση ενώ στο 18’ ο Ανέστης απέκρουσε την προσπάθεια του Ροντρίγκες. Ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα στην άμυνα και ο Βελλίδης χάρισε ένα γκολ στην Ένωση στο 33’. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε λανθασμένα δίνοντας την ευκαιρία στον Βάργκας να βρει δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τούντορ προσπάθησε να κάνει την ομάδα του πιο απειλητική. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις αλλά δυσκολευόταν απέναντι στην πολύ καλά στημένη ΑΕΚ. Το παιχνίδι έγινε πιο εύκολο για την Ένωση όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Μπερμπάτοφ για χτύπημα στο Σιμόες εκτός φάσης. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα μπορούσε να πάρει κάτι από το  ματς στο τέλος αλλά Ανέστης και Αραβίδης δεν επέτρεψαν στους Κίτσιο και Κόστα αντίστοιχα να βρουν δίχτυα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (61' Τζεμπούρ), Μπαρμπόζα (91' Μπουονανότε), Αραβίδης (91' Σοϊλέδης)


ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ (77' Ρ.Κόστα), Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τζιόλης (46' Μπερμπάτοφ), Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μακ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (70' Ζάιρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου