Blogger news

Blogger templates

12/05/2015

Σαν κάτι να μου θυμίζει…

Οι «πράσινοι» θύμισαν κάτι από παλιά κατατροπώνοντας τους Καταλανούς μέσα στο γήπεδο τους με 93-86 για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ψυχραιμία, υπομονή και το Final4 τους περιμένει, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα μεγάλο και σπουδαίο διπλό για τη 8η στροφή της Ευρωλίγκας αναγκάζοντας την Μπαρτσελόνα να του υποκλιθεί μπροστά στον κόσμο της. Η νίκη αυτή αποτελεί και το  μεγαλύτερο επίτευγμα του Σάσα Τζορτζεβιτς. Ο Σέρβος κόουτς φαίνεται πως θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας του «τριφυλλιού».

Ας ξεκινήσουμε από τον αρχηγό της ομάδας του Παναθηναϊκού, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που χθες αγωνίστηκε σχεδόν 19 λεπτά αλλά πρόσφερε για ακόμη μια φορά τα μέγιστα. Όταν η άμυνα του «τριφυλλιού» χαλάρωσε και άρχισε να μεγαλώνει ο αριθμός των λαθών πήρε την ομάδα από το χεράκι. Καλάθι, ασίστ, τρίποντο, κλέψιμο, δύο ελεύθερες βολές και η πλάστιγγα γύρισε ξανά στο πράσινο.

Στη χθεσινή νίκη όμως ο Διαμαντίδης ανέλαβε την μπάλα όταν έκαιγε και φρόντισε να μην πάει χαμένη η δουλειά των άλλων. Όλοι συνέβαλλαν σε αυτό το 93-86. Το σημαντικότερο όμως για το «τριφύλλι» είναι ότι ο Ραντούλιτσα βρήκε τον εαυτό του. Ο Σέρβος μας θύμισε χθες τον Ραντούλιτσα του Ευρωπαϊκού. 25 ποντους σε 26 λεπτά έβαλε έχοντας και μια αστοχία και 0 λάθη στο ενεργητικό του. Ο Τζόρτζεβιτς έκρυψε ακόμη έναν άσο στο μανίκι του.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε δεμένος, έπαιξε πολύ καλή άμυνα και στην επίθεση χτύπησε τους Καταλανούς στο ζωγραφιστό. Ναι, σωστά διαβάζετε! Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς στηρίχτηκε στο ζωγραφιστό και πήρε τη νίκη. Έξω από τη γραμμή των 6,75μ. ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος μπορώ να πω. 6/12 τρίποντα είχε το  «τριφύλλι» αλλά πήρε 13 επιθετικά ριμπάουντ και έκανε πολύ λίγα λάθη.

Κρατά την τύχη στα χέρια του πλέον και αν παρουσιαστεί όπως στο χθεσινό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτυπήσει και την 3η θέση. Θέλει μεγάλη προσοχή το επόμενο παιχνίδι με την Ζιέλονα Γκόρα γιατί ο αντίπαλος θα θέλει πάση θυσία τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου